Like/Tweet/+1
Cautare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Ultimele subiecte
» De ce nu avem rezultate pozitive in reproducerea pasarilor indigene.
Lun Iun 04, 2018 4:12 am Scris de Dan

» Proteine , zer de lapte
Mier Apr 25, 2018 8:48 am Scris de Dan

» Pasari la hranitoarea din gradina
Sam Apr 07, 2018 6:30 pm Scris de Admin

» Voliere/Colivii
Vin Mar 16, 2018 4:06 am Scris de Dan

» CANARI
Vin Mar 16, 2018 4:03 am Scris de Dan

» La inceput de drum
Dum Feb 18, 2018 5:13 pm Scris de Dan

» Apa pasarilor un element vital
Mier Feb 07, 2018 8:09 pm Scris de Dan

» Femele emancipate
Mier Feb 07, 2018 4:35 am Scris de Dan

» Pagina Facebook
Mar Feb 06, 2018 7:03 pm Scris de cristianurzica

Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare
Parteneri
forum gratuit

Sondaj
Bookmarking social

Bookmarking social digg  Bookmarking social delicious  Bookmarking social reddit  Bookmarking social stumbleupon  Bookmarking social slashdot  Bookmarking social yahoo  Bookmarking social google  Bookmarking social blogmarks  Bookmarking social live      

Pastrati adresa test forum pe site-ul dvs. de bookmarking social

Pastrati adresa CLUBUL CRESCATORILOR DE FRINGILLIDAE pe site-ul dvs. de bookmarking social


BOTGROSUL DIN JAPONIA (EOPHONA PERSONATA)

In jos

BOTGROSUL DIN JAPONIA (EOPHONA PERSONATA)

Mesaj  cuciureanu_sorin la data de Mier Iul 06, 2011 8:41 pm

Acest fringilid a fost inspiratia unui joc pe calculator din Japonia care se sheama ikarugu.
Traieste in padurile muntoase din SE Siberiei,N Chinei,Japonia.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Are doua subspecii si anume:
-Eophona personata magnirostris-care traieste in Rusia,China iarna coborind in sudul Chinei
-Eophona personata personata-care traieste in Japonia(Hokkaido si Honsho) iarna coborind in sudul Japoniei
Are 23 de cm,culoarea de fond fiind bej.Capul este negru , masca de culoarea neagra terminindu-se undeva in jurul ochiului.Aripile si coada sint negre cu reflexii de albastru.Ciocul este gros si galben.
Femela construieste un cuib nu prea adinc din ramurele ,apoi depune 3-5 oua pe care le cloceste 11-12 zile.Puisorii parasesc cuibul dupa 13 zile dar sint hraniti in continuare de parinti inca 14 zile.Masculul este foarte teritorial pe toata aceasta perioada.
Se hranesc cu seminte de pin,fructe de padure ,insecte in perioada reproductiei.Unii cercetatori au putut observa stoluri care s-au hranit 2-3 zile cu muguri de stejar.
Acest fringilid minunat a fost importat in Europa incepind cu sec.19 primele exemplare fiind expuse la un zoo din Berlin.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
avatar
cuciureanu_sorin
Admin
Admin

Mesaje : 819
Puncte : 1055
Data de inscriere : 05/03/2011
Varsta : 42
Localizare : iasi

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum