Like/Tweet/+1
Cautare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Ultimele subiecte
» Reproducere scatii!
Vin Sept 07, 2018 2:41 pm Scris de minacandrei

» De ce nu avem rezultate pozitive in reproducerea pasarilor indigene.
Lun Iun 04, 2018 4:12 am Scris de Dan

» Proteine , zer de lapte
Mier Apr 25, 2018 8:48 am Scris de Dan

» Pasari la hranitoarea din gradina
Sam Apr 07, 2018 6:30 pm Scris de Admin

» Voliere/Colivii
Vin Mar 16, 2018 4:06 am Scris de Dan

» CANARI
Vin Mar 16, 2018 4:03 am Scris de Dan

» La inceput de drum
Dum Feb 18, 2018 5:13 pm Scris de Dan

» Apa pasarilor un element vital
Mier Feb 07, 2018 8:09 pm Scris de Dan

» Femele emancipate
Mier Feb 07, 2018 4:35 am Scris de Dan

Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare
Parteneri
forum gratuit

Sondaj
Bookmarking social

Bookmarking social digg  Bookmarking social delicious  Bookmarking social reddit  Bookmarking social stumbleupon  Bookmarking social slashdot  Bookmarking social yahoo  Bookmarking social google  Bookmarking social blogmarks  Bookmarking social live      

Pastrati adresa test forum pe site-ul dvs. de bookmarking social

Pastrati adresa CLUBUL CRESCATORILOR DE FRINGILLIDAE pe site-ul dvs. de bookmarking social


Matasari (Bombycilla garrulus)

In jos

Matasari (Bombycilla garrulus)

Mesaj  elyhu82 la data de Dum Mar 04, 2012 11:36 am

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Moţul din mătase gălbui este emblema lor mândră. Dar nici penele de pe spate şi codiţa, tivuite cu galben şi roşu nu sunt de neglijat. În jurul ochilor au o mască neagră, delimitată de o dungă albă, trasă parcă din penel. Trilul lor este deosebit de plăcut. Mătăsarii sunt păsări deosebit de frumoase, care trăiesc de obicei în pădurile de conifere. Iarna caută adăpost şi hrană prin grădinile oamenilor, iar, la începutul primăverii, în perioada de împerechere, caută un climat mai blând şi ajung şi prin ţara noastră. Cuibăresc pe ramurile înalte ale pinilor şi depun în medie 4 sau 6 ouă. Ambii parteneri construiesc cuibului pe care femela îl camuflează cu fire de iarbă, licheni sau flori atârnânde. Se hrănesc cu fructe de pădure, cu seminţe şi cu insecte, de aceea preferă să îşi facă cuiburile pe lângă izvoare, unde găsesc o mulţime de gâze. Numele lor ştiinţific, Bombycilla garrulus, înseamnă coadă de mătase guralivă. În limba engleză li se spune waxwing (codiţă de ceară), nume pe care l-au primit datorită penelor roşii din coadă, care seamănă cu ceara de sigiliu. În această familie, sunt grupate trei specii de mătăsari, toate la fel de gălăgioase şi de frumoase.


avatar
elyhu82
Utilizator
Utilizator

Mesaje : 358
Puncte : 452
Data de inscriere : 28/02/2012
Varsta : 36
Localizare : Ploiesti

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum