CLUBUL CRESCATORILOR DE FRINGILLIDAE
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Like/Tweet/+1
Căutare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Ultimele subiecte
» Istoria canarilor orfeu
ACARIENII Icon_minitimeMar Oct 26, 2021 5:02 am Scris de Dan

» Buna seara!
ACARIENII Icon_minitimeVin Sept 11, 2020 1:59 pm Scris de cristianurzica

» expozitie bucuresti 2019
ACARIENII Icon_minitimeLun Oct 28, 2019 7:42 am Scris de GRINGO

» Hibrizi scatiu x canar
ACARIENII Icon_minitimeJoi Oct 10, 2019 4:54 pm Scris de bliviudaniel

» De ce nu avem rezultate pozitive in reproducerea pasarilor indigene.
ACARIENII Icon_minitimeMar Apr 30, 2019 10:26 am Scris de alinel

» LISTA DE PRETURI LA PASARI
ACARIENII Icon_minitimeDum Mar 03, 2019 12:05 pm Scris de Admin

» Proteine , zer de lapte
ACARIENII Icon_minitimeDum Mar 03, 2019 10:40 am Scris de Admin

» Reproducere scatii!
ACARIENII Icon_minitimeSam Sept 22, 2018 10:31 am Scris de cristianurzica

» Pasari la hranitoarea din gradina
ACARIENII Icon_minitimeSam Apr 07, 2018 6:30 pm Scris de Admin

Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare
Parteneri
forum gratuit

Sondaj
Bookmarking social

Bookmarking social reddit      

Pastrati adresa test forum pe site-ul dvs. de bookmarking social

Pastrati adresa CLUBUL CRESCATORILOR DE FRINGILLIDAE pe site-ul dvs. de bookmarking social


ACARIENII

3 participanți

In jos

ACARIENII Empty ACARIENII

Mesaj  cuciureanu_sorin Mar Sept 13, 2011 4:34 am

Exista patru tipuri de acarieni:
-acarianul rosu
-acarianul de pene
-acarianul de picioare
-acarianul aparatului respirator



ACARIENII 2wgzriq





Acarianul rosu este cel mai periculos dintre toti si poate duce la decesul canariilor ,în special a puilor de abia iesiti din ou. Acesta este ascuns în colivii, arcul de la portite, stinghii si hranitori, si se poate reproducechiar si în peretii crescatoriilor, atacând canarii pe timp de noapte,primavara si vara disparand odata cu venirea iernii.
Pentru a verifica prezenta lor se pot bate stinghiile peste o bucata de hârtie alba si la prezenta acarianului se vor observa puncte rosii sau gri, sau se mai poate acoperi colivia cu o pînza alba seara, dimineata observindu-se prezenta acarilor.Acarul se schimba în rosu dupa ce suge sangele de la canari.
Dupa ce descoperiti prezenta acararului trebuie sa dezinfectati spatiile si colivia cu spray-uri impotriva acarului. Desigur, prevenirea este cea mai buna arma pentru a învinge acarul.Se poate folosi frontline care se aplica direct pe gât în doza de o picatura pentru fiecare pasare. Acest tratament se face la fiecare 3-4 luni evitand aplicarea la puii sub 2 luni.Dupa aplicarea tratamentului nu trebuie sa se administreze baita pe timp de 5-7 zile.
Pana in prezent pot spune ca nu am avut de a face cu acest acar deoarece dupa ce se termina perioada de neparlire folosesc frontline.




Acarianul de pene este gri si ataca, dupa cum puteti ghici penele, cauzand vatamari si determinând caderea acestora: acest tip de acar se hraneste cu partea inferioara a penelor, de fapt fiind excluse remigenele si timonierele. Canarul afectat de acest parazit se freaca cu ciocul de penele bolnave . Acest tip de acar este prezent atat ziua cat si noaptea.Pentru a verifica prezenta lor este suficient sa prindeti canarul si sa suflati sub pene. Tratamentul de îngrijire si de prevenire este acelasi ca si cel aplicat impotriva acarului rosu.









Acarianul de picior ataca picioarele canarilor acestea din urma devenind rosii si umflate, iar daca canarul nu este tratat la timp poate duce la pierderea ungiilor si chiar a piciorusului complet. Nu este usor pentru a afla deoarece la prima vedere poate fi confundat cu piscatura unui tantar. Daca dupa un tratament cu un unguent anti-inflamator aplicat pe piciorusele canarului nu se îmbunatateste, se poate deduce ca este vorba despre acest acar.
In acest caz trebuie sa curatati bine colivia si localul utilizand un spray Foractil pentrua dezinfecta picioarele canarilor sanatosi, în timp ce pentru canarii afectati ar trebui sa se urmeze acest tratament timp de aproximativ cincisprezece zile:dimineata se aplica Eurax unguent care imbunatateste circulatia sangelui pe picioruse ,iar seara se poate aplica Lessavengel.
Sfatul meu este sa utilizati si o alta terapie alternativa prescris de catre medicul veterinar, care consta intr-un tratament de 5 zile: Foractil in colivie prima data fara canari si ulterioare 4 ori cu canarii în colivie, crema Canesten pe picioare o data pe zi, Vefloxa 3 picaturi în adapatoari.Daca este tratata la timp canarii is revin in 15-20 de zile.








Acarianul aparatului respirator traieste in bronhiile si traheea canarilor si se reproduce intr-un timp destul de repede.Se poate transmite direct si indirect, prin alimente si apa contaminate. De asemenea canarul elimina oua de acar prin materiile fecale sau prin tuse.
Simptome ale bolii sunt :dificultati de respiratie si eliberarea de mucus din nari. Canarul afectat de boala, respira cu gura deschisa, cu tuse, urmata de miscari ritmice ale cozii.Apropiind urechea de cioc se simte un zgomot puternic. Emisiilor puternice de mucus din nas pot provoca moartea prin sufocare a canarului, deoarece acesta este deja slabit grav din cauza pierderii poftei de mâncare si pierderii in greutate.
In caz de deces al unui canar pentru a diagnostica boala cel mai bine este sa mergeti la un medic veterinar deoarece in urma autopsiei se poate identifica cu usurinta prezenta acarilor în trahee. Cel mai bun tratament pentru acarioza respiratorie este utilizarea de ivermectina (denumirea comerciala ivomec) Dilutat in raport de 1/9 cu propilen glicol. si care vine administrat direct în ciocul canarului folosind o pipeta. În cazul în care tratamentul nu rezolva problema se poate repeta dupa aproximativ zece zile.
cuciureanu_sorin
cuciureanu_sorin
Admin
Admin

Mesaje : 819
Puncte : 1055
Data de inscriere : 05/03/2011
Varsta : 48
Localizare : iasi

Sus In jos

ACARIENII Empty Re: ACARIENII

Mesaj  adybugady Mier Mar 28, 2012 5:40 pm

sorine ai scris ca folosesti fronline la pasari,spune-mi te rog ce model de frontline sau denumirea[sint atitea sortimente in functie de animal,kg etc],multumesc.
adybugady
adybugady
Utilizator
Utilizator

Mesaje : 84
Puncte : 100
Data de inscriere : 12/10/2011
Varsta : 47
Localizare : timisoara

Sus In jos

ACARIENII Empty Re: ACARIENII

Mesaj  cuciureanu_sorin Mier Mar 28, 2012 6:05 pm

adybugady a scris:sorine ai scris ca folosesti fronline la pasari,spune-mi te rog ce model de frontline sau denumirea[sint atitea sortimente in functie de animal,kg etc],multumesc.
Eu folosesc cred ca de vreo 5 ani Frontline si sint foarte multumit de rezultate la fel cum sint si marea majoritate a crescatorilor italieni care folosesc si ei acest produs ,chiar la o scara mare as putea spune.Personal am folosit Frontline pentru ciini iar daca te gindesti ca un pechinez are nevoie de 3 picaturi ....imagineaza-ti o pasare de 20 g.Cind fac aceasta operatie deschid "fiola " si o lipesc pe piele dupa capul pasarii dar am foarte mare grija sa nu apas pe fiola.Doar simplul contact cu pielea cred ca este doxa suficienta .Stiu ca Boss o dilueaza cu Ivomec dar nu stiu in ce proportie.
cuciureanu_sorin
cuciureanu_sorin
Admin
Admin

Mesaje : 819
Puncte : 1055
Data de inscriere : 05/03/2011
Varsta : 48
Localizare : iasi

Sus In jos

ACARIENII Empty Re: ACARIENII

Mesaj  adybugady Mier Mar 28, 2012 6:08 pm

multumesc mult,esti foarte prompt.
adybugady
adybugady
Utilizator
Utilizator

Mesaje : 84
Puncte : 100
Data de inscriere : 12/10/2011
Varsta : 47
Localizare : timisoara

Sus In jos

ACARIENII Empty Re: ACARIENII

Mesaj  Dan Lun Apr 15, 2013 11:52 am

O solutie pentru deparazitat mai nou aparuta este ENDECTOCID. http://www.romvac.ro/Blog%20Posts/endectocid.html
Dan
Dan
Moderator
Moderator

Mesaje : 591
Puncte : 821
Data de inscriere : 04/04/2011
Localizare : BUC.

http://pasarindigene.sunphoto.ro/

Sus In jos

ACARIENII Empty Re: ACARIENII

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum