Like/Tweet/+1
Cautare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Ultimele subiecte
» De ce nu avem rezultate pozitive in reproducerea pasarilor indigene.
Lun Iun 04, 2018 4:12 am Scris de Dan

» Proteine , zer de lapte
Mier Apr 25, 2018 8:48 am Scris de Dan

» Pasari la hranitoarea din gradina
Sam Apr 07, 2018 6:30 pm Scris de Admin

» Voliere/Colivii
Vin Mar 16, 2018 4:06 am Scris de Dan

» CANARI
Vin Mar 16, 2018 4:03 am Scris de Dan

» La inceput de drum
Dum Feb 18, 2018 5:13 pm Scris de Dan

» Apa pasarilor un element vital
Mier Feb 07, 2018 8:09 pm Scris de Dan

» Femele emancipate
Mier Feb 07, 2018 4:35 am Scris de Dan

» Pagina Facebook
Mar Feb 06, 2018 7:03 pm Scris de cristianurzica

Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare
Parteneri
forum gratuit

Sondaj
Bookmarking social

Bookmarking social digg  Bookmarking social delicious  Bookmarking social reddit  Bookmarking social stumbleupon  Bookmarking social slashdot  Bookmarking social yahoo  Bookmarking social google  Bookmarking social blogmarks  Bookmarking social live      

Pastrati adresa test forum pe site-ul dvs. de bookmarking social

Pastrati adresa CLUBUL CRESCATORILOR DE FRINGILLIDAE pe site-ul dvs. de bookmarking social


SCATIUL PINILOR(CARDUELIS PINUS)

In jos

SCATIUL PINILOR(CARDUELIS PINUS)

Mesaj  cuciureanu_sorin la data de Lun Aug 13, 2012 1:04 pm

Acest mic fringilid este foarte asemanator cu scatiul european si il putem gasi in Alasca,Canada si in centrul-nordul continentului american.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Are in de 12 cm lungime dar poate varia intre 11 -14 cm in functie de subspecie.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Se cunosc 3 subspecii:
-carduelis pinus pinus
-carduelis pinus macroptera
-carduelis pinus perplexa
Penajul acestui mic scatiu are mai multe striatii de maro si brun pe un fond maroniu -alb murdar decit verisorul sau european.Aripile sint negre cu banda alara galbena ,femela avind mai putin galben la aripi decit masculul.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Carduelis pinus(Wilson 1810)isi gaseste hrana preferata in padurile de conifere iar americanii pentru a-l atrage in gradini folosesc nuci si alune,chiar si bucati de grasime.
Femela construieste un cuib(de obicei in pin)in ramurile mai inalte ale coniferelor singura dar in schimb masculul o hraneste pe toata perioada incubatiei.Construiesc cuiburi adiacente unul de altul la doar citiva metri unul de celalalt.Femela depune 4-5 oua de culoare azur cu mici puncte maro si le cloceste 12-13 zile.
Acest mic cintator a suferit un declin in anul 1966 datorita defrisarilor masive .
Iarna migreaza in grupuri foarte numeroase in zonele sudice iar ornitologii au notat o caracteristica :nu se intorc intotdeauna in acelasi loc.
In captivitate se poate folosi un amestec de seminte pentru spinus inmultit cu ciulini,arin rosu si molid.
avatar
cuciureanu_sorin
Admin
Admin

Mesaje : 819
Puncte : 1055
Data de inscriere : 05/03/2011
Varsta : 42
Localizare : iasi

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum