Like/Tweet/+1
Cautare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Ultimele subiecte
» CANEPARUL (CARDUELIS CANNABINA)
Lun Aug 07, 2017 8:39 am Scris de Dan

» scatiu
Sam Iul 15, 2017 3:07 pm Scris de mihai

» HIBRIZI
Mier Iul 12, 2017 3:49 am Scris de Dan

» VAND
Mier Iul 12, 2017 3:47 am Scris de Dan

» Femele emancipate
Mar Iun 13, 2017 10:18 am Scris de alinel

» La inceput de drum
Mar Iun 13, 2017 3:53 am Scris de bliviudaniel

» Collins
Dum Iun 04, 2017 10:16 pm Scris de cristianurzica

» Deli Nature
Joi Iun 01, 2017 2:18 pm Scris de Dan

» COLIVII NU VOLIERE
Mier Mai 31, 2017 3:52 am Scris de Dan

Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare
Parteneri
forum gratuit

Sondaj
Bookmarking social

Bookmarking social Digg  Bookmarking social Delicious  Bookmarking social Reddit  Bookmarking social Stumbleupon  Bookmarking social Slashdot  Bookmarking social Yahoo  Bookmarking social Google  Bookmarking social Blinklist  Bookmarking social Blogmarks  Bookmarking social Technorati  

Pastrati adresa test forum pe site-ul dvs. de bookmarking social

Pastrati adresa CLUBUL CRESCATORILOR DE FRINGILLIDAE pe site-ul dvs. de bookmarking social


SERINUS TRISTRIATUS(SCATIUL MARO CINTATOR)

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

SERINUS TRISTRIATUS(SCATIUL MARO CINTATOR)

Mesaj  cuciureanu_sorin la data de Sam Aug 31, 2013 8:47 am

Acest fringilid de 13 cm poate fi foarte usor confundat cu femela unei pasari comune dar este tipic din Africa orientala si mai precis Ethiopia,Eritrea,Somalia. A fost descris pentru prima oara de Ruppel in 1840 dupa ce vazu un exemplar in Eritrea.Pentru o perioada lunga de timp a fost introdus in genul Poliospiza si doar de diversi ani il gasim sub denumirea de Serinus.
Termenul tristiatus provine de la faptul ca atunci cind este privit frontal se noteaza imediat 3 strise albe deasupra ochilor si una pe git.
Femela este foarte asemanatoare cu masculul.
Sint pasari foarte sociabile care traiesc la 1200m si petrec foarte mult timp la sol (terenuri pietroase) in grupuri de 2-3 exemplare cautind semintele diferitelor ierburi pentru a se hrani.
Se cunosc doar doua descrieri privind cuibaritul in natura si de aici aflam ca isi construieste cuibul in ginepru la inaltimi de 1,7m folosind radacini,fire de iarba subtire,muschi si par de animale.Depune in general 3 oua si foarte rar 4.
Se cunoaste o singura subspecie (serinus tristriatus pallidior-Philips 1898) dar si diverse polemici care speram sa se rezolve pe viitor.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
avatar
cuciureanu_sorin
Admin
Admin

Mesaje : 819
Puncte : 1055
Data de inscriere : 05/03/2011
Varsta : 41
Localizare : iasi

Sus In jos

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum