Like/Tweet/+1
Cautare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Ultimele subiecte
» Reproducere scatii!
Vin Sept 07, 2018 2:41 pm Scris de minacandrei

» De ce nu avem rezultate pozitive in reproducerea pasarilor indigene.
Lun Iun 04, 2018 4:12 am Scris de Dan

» Proteine , zer de lapte
Mier Apr 25, 2018 8:48 am Scris de Dan

» Pasari la hranitoarea din gradina
Sam Apr 07, 2018 6:30 pm Scris de Admin

» Voliere/Colivii
Vin Mar 16, 2018 4:06 am Scris de Dan

» CANARI
Vin Mar 16, 2018 4:03 am Scris de Dan

» La inceput de drum
Dum Feb 18, 2018 5:13 pm Scris de Dan

» Apa pasarilor un element vital
Mier Feb 07, 2018 8:09 pm Scris de Dan

» Femele emancipate
Mier Feb 07, 2018 4:35 am Scris de Dan

Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare
Parteneri
forum gratuit

Sondaj
Bookmarking social

Bookmarking social digg  Bookmarking social delicious  Bookmarking social reddit  Bookmarking social stumbleupon  Bookmarking social slashdot  Bookmarking social yahoo  Bookmarking social google  Bookmarking social blogmarks  Bookmarking social live      

Pastrati adresa test forum pe site-ul dvs. de bookmarking social

Pastrati adresa CLUBUL CRESCATORILOR DE FRINGILLIDAE pe site-ul dvs. de bookmarking social


Mierla cu gluga galbena (Xanthopsar flavus)

In jos

Mierla cu gluga galbena (Xanthopsar flavus)

Mesaj  Admin la data de Mier Apr 06, 2011 9:32 pm

Este o specie de pasari din familia Icteridae, care traieste in zonele tropicale si subtropicale din Argentina, Brazilia, Uruguai si Paraguai. Masculii acestei specii se disting prin coloritul penajului, avand capul, tartita si partile inferioare ale copului acoperite de pene de un galben stralucitor, in contrast cu ceafa, partile superioare ale corpului, coada si ciocul negre. Femelele sunt mai putin impresionante ca aparitie, avand creasta si parile superioare ale corpului de un maro-verzui si tartita, zona din jurul ochilor si partile inferioare galbene. Reprezentantii ambelor sexe au o dunga maro inchis care se intinde intre cioc si ochi. Membrii speciei emit niste sunete ascutite, sub forma unor triluri scurte si un apel aspru sub forma unui “tchep”.

Aceste pasari extrem de sociabile se hranesc in grupuri, cautand impreuna artropode in vegetatia scunda a habitatului lor natural. Cuiburile pot fi construite la distanta de alte perechi de mierle cu gluga galbena monogame sau in colonii formate din pana la 40 de perechi. Cuiburile sunt construite de catre femele, care isi depun oualele intre lunile septembrie si ianuarie. In timpul perioadei de incubatie, masculii hranesc femelele si apara teritoriul din jurul cuibului de pradatori. Ambii parinti contribuie la cresterea puilor.

In anul 1999 Xanthopsar flavus a fost incadrata in genul Agelaius, alaturi de mierla caraibiana sau cea Nearctica. Aceasta decizie a fost respinsa de majoritatea specialistilor, fiind adoptata numai de Conventia Speciilor Migratoare.

Pasunile din zonele in care traiesc aceste pasari sunt in prezent folosite pentru agricultura, pasunat, plantarea de pini si eucalipti sau construirea de asezari umane. In combinatie cu indiguirea vailor mlastinoase din Argentina, habitatul natural al acestei specii a devenit fin ce in ce mai restrans. Incendiile din Paraguai au condus, de asemenea, la distrugerea in intregime a numeroase colonii de mierle si la scaderea drastica a numarului de pasari. In plus, mierla cu gluga galbena este vanata si de colectionarii de pasari sau folosita ca pet.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
avatar
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 399
Puncte : 529
Data de inscriere : 26/02/2011
Varsta : 38
Localizare : Berlin

http://clubulromandefringil.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum