Like/Tweet/+1
Cautare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Ultimele subiecte
» Proteine , zer de lapte
Mier Apr 25, 2018 8:48 am Scris de Dan

» Pasari la hranitoarea din gradina
Sam Apr 07, 2018 6:30 pm Scris de Admin

» Voliere/Colivii
Vin Mar 16, 2018 4:06 am Scris de Dan

» CANARI
Vin Mar 16, 2018 4:03 am Scris de Dan

» La inceput de drum
Dum Feb 18, 2018 5:13 pm Scris de Dan

» Apa pasarilor un element vital
Mier Feb 07, 2018 8:09 pm Scris de Dan

» Femele emancipate
Mier Feb 07, 2018 4:35 am Scris de Dan

» Pagina Facebook
Mar Feb 06, 2018 7:03 pm Scris de cristianurzica

» LA MULTI ANI
Sam Feb 03, 2018 6:49 pm Scris de cristianurzica

Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare
Parteneri
forum gratuit

Sondaj
Bookmarking social

Bookmarking social digg  Bookmarking social delicious  Bookmarking social reddit  Bookmarking social stumbleupon  Bookmarking social slashdot  Bookmarking social yahoo  Bookmarking social google  Bookmarking social blogmarks  Bookmarking social live      

Pastrati adresa test forum pe site-ul dvs. de bookmarking social

Pastrati adresa CLUBUL CRESCATORILOR DE FRINGILLIDAE pe site-ul dvs. de bookmarking social


Mierla (Turdus merula)

In jos

Mierla (Turdus merula)

Mesaj  Admin la data de Mier Apr 06, 2011 10:41 pm

Exemplarele adulte de sex masculin sunt, dupa cum sugereaza si numele (blackbird), complet negre, au un cioc galben auriu stralucitor si un inel clar, de culoare galbena in jurul ochilor, in timpul primaverii si al verii. Spre sfarsitul verii, ciocul incepe sa se inchida la culoare. Femelele sunt au un penaj colorat in maro, iar pieptul este aramiu, impestritat cu dungi mai inchise. Tinerele exemplare seamana cu femelele, indiferent de sexul lor, cu deosebirea ca pe partile superioare prezinta niste pete pale. Varietatea de sunete pe care mierla o produce include de la semnalele de alarma, sub forma unor pli-pli-pli-uri si pana la cantece melodioase, ca de flaut.

Mierla se hraneste cu fructe, fructe de padure, rame si o gama larga de insecte. Cuibul, sub forma unei cesti, este construit din nuiele, tulpini, noroi si iarba uscata, intr-un copac sau intr-un tufis, in principal de catre femele, desi masculii pot ajuta si ei la strangerea materialelor.

Incepand din luna martie, in cuib sunt depuse 4 sau 5 oua albastrui, marmorate cu maro-roscat, pe care femela le cloceste timp de 17 zile. Dupa incubatie, puii sunt hraniti de catre ambii parinti, iar dupa 13 zile corpul li se acopera cu pene.

Mierla este o pasare foarte raspandita in Marea Britanie, mai putin in zonele inalte din Scotia. In timpul iernii exista o migratie masiva de mierle din Scandinavia, Germania, statele baltice si anumite zone din Rusia si Finlanda. Anumite populatii de mierle britanice au, de asemenea, o puternica tendinta migratorie. Din pacate populatia de mierle din Marea Britanie a inregistrat o scadere progresiva incepand din anii 1970, insa situatia acestei pasari nu este critica. Mierla este, de asemenea, distribuita din Iberia, prin intreaga regiune temperata a Europei, Turcia, nordul Iranului, Himalaya si pana in China.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
avatar
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 399
Puncte : 529
Data de inscriere : 26/02/2011
Varsta : 38
Localizare : Berlin

http://clubulromandefringil.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum