Like/Tweet/+1
Cautare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Ultimele subiecte
» Reproducere scatii!
Sam Sept 22, 2018 10:31 am Scris de cristianurzica

» De ce nu avem rezultate pozitive in reproducerea pasarilor indigene.
Lun Iun 04, 2018 4:12 am Scris de Dan

» Proteine , zer de lapte
Mier Apr 25, 2018 8:48 am Scris de Dan

» Pasari la hranitoarea din gradina
Sam Apr 07, 2018 6:30 pm Scris de Admin

» Voliere/Colivii
Vin Mar 16, 2018 4:06 am Scris de Dan

» CANARI
Vin Mar 16, 2018 4:03 am Scris de Dan

» La inceput de drum
Dum Feb 18, 2018 5:13 pm Scris de Dan

» Apa pasarilor un element vital
Mier Feb 07, 2018 8:09 pm Scris de Dan

» Femele emancipate
Mier Feb 07, 2018 4:35 am Scris de Dan

Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare
Parteneri
forum gratuit

Sondaj
Bookmarking social

Bookmarking social digg  Bookmarking social delicious  Bookmarking social reddit  Bookmarking social stumbleupon  Bookmarking social slashdot  Bookmarking social yahoo  Bookmarking social google  Bookmarking social blogmarks  Bookmarking social live      

Pastrati adresa test forum pe site-ul dvs. de bookmarking social

Pastrati adresa CLUBUL CRESCATORILOR DE FRINGILLIDAE pe site-ul dvs. de bookmarking social


CANARUL SULFURIU (SERINUS SULPHURATUS)

In jos

CANARUL SULFURIU (SERINUS SULPHURATUS)

Mesaj  cuciureanu_sorin la data de Joi Ian 26, 2012 9:58 am

Canarul sulfuriu(Linnaeus 1766) il putem gasi in arbustii,copacii de la marginea padurilor ,gradini,cimpuri cultivate dar si in savanele africanane din Angola,Botswana,Burundi,Congo,Kenya,Mozambic,Ruanda,Sud-Africa,Tanzania,Uganda,Zambia,Zimbabwe.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Are 3 subspecii:
- Serinus sulphuratus sharpii (Neumann, 1900)
- Serinus sulphuratus sulphuratus (Linnaeus, 1766)
- Serinus sulphuratus wilsoni (Roberts, 1936)
Acest serinus care traieste in centrul si S Africii are ochii maro si 15-16cm.
Masculul are culoarea de fond verde-galbui avind partea superioara a capului ,ceafa,lateralele gitului de culoare verde galbui,gitul si obrajii de culoare galben-auriu.Aripile si coada sint brun-verzui iar piciorusele brune.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Acest serinus poate fi usor confundat cu scatiul de Mozambic dar la o privire mai atenta putem observa ca au mastile total diferite.
Culoarea verde variaza in functie de zona de unde provine:cei din sud sint mai verzi decit cei din nord.
Cintecul este placut,cei din N avind in schimb o versiune mai repezita,mai inalta si mai armonioasa.
Nu este asa sociabil ca alti canari ,fiind vazut de cele mai multe ori singur,in pereche si ocazional in mici grupuri.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
In lunile august-octombrie femela construieste un cuib in forma de cupa intr-un arbust sau copac la inaltimi cuprinse intre 1-6 m unde depune 2-4 oua pe care le cloceste 13-17 zile.Puisorii sint hraniti in primele 4 zile cu fluturi,albine,viespi,furnici,lacuste si parasesc cuibul intre 14-21 zile.
In captivitate se poate reproduce atit vara cit si iarna la temperaturi de 15-25 de grade si 16-17 ore de lumina reusind sa termine chiar si 3 serii de pui pe an.
Ca hrana se poate folosi un amestec de seminte pentru canari amestecat cu mei,mei rosu.
avatar
cuciureanu_sorin
Admin
Admin

Mesaje : 819
Puncte : 1055
Data de inscriere : 05/03/2011
Varsta : 42
Localizare : iasi

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum